Serious Request Succes

25 12 2007


De 3FM-inzamelingsactie Serious Request voor schoon drinkwater over de hele wereld heeft het recordbedrag van 5.249.466 euro opgeleverd.
Het bedrag wordt gestort op de rekening van het Rode Kruis.
Zes dagen lang lieten de dj’s Rob Stenders, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom zich opsluiten in het Glazen Huis op het Plein in Den Haag. Prins Willem-Alexander deed vorige week de deur op slot.

Het trio maakte 24 uur per dag radio. Ze mochten niet eten. In ruil voor donaties draaiden ze verzoeknummers.

Lachen

“Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo hard en lang heb gelachen”, aldus Ekdom. “Je emoties worden ook een stuk heftiger. Zoals toen mijn zoontje langskwam, nou toen brak ik.”
Na drie jaar in Utrecht, stond het huis dit jaar voor het eerst in Den Haag. “In het begin wisten we niet of het publiek ons ook hier zou vinden, maar het was onwijs gezellig”, aldus Ekdom.

eBay

Naast het draaien van ‘betaalde’ verzoeknummers waren er ook speciale acties. Zo zijn er huiskamerconcerten gehouden en is er zelfs getrouwd in het Glazen Huis.
Ook werden er artikelen aangeboden waarop geboden kon worden. Vandaag werd bekend dat de voetballer van het jaar, de Braziliaan Kaka van AC Milan een gesigneerd shirt doneert.
Kaka werd daartoe overgehaald door zijn ploeggenoot Clarence Seedorf. Ook Seedorf zelf en teamgenoot Paolo Maldini laten hun shirty met handtekening veilen op de website eBay.

Genoeg

Ekdom doet volgend jaar niet meer mee aan de actie. “Ik heb het nu drie jaar gedaan, dat is wel genoeg.”
Debutant Stenders twijfelt nog. “Het is echt een hele speciale belevenis. Een cadeautje om dit mee te mogen maken en dat zeg ik zonder ironie. Misschien wil ik het wel bij één keer laten om het speciale gevoel te houden.”
Waar het Glazen Huis volgend komt te staan, is nog niet bekend. Een aantal Nederlandse steden heeft zich al aangeboden als gastheer.

Music For Life

De benefietactie Music for Life van Studio Brussel, de Belgische zusteractie van Serious Request van radio 3FM, heeft ruim 3,35 miljoen euro opgebracht.
De actie stond dit jaar net als in Nederland in het teken van schoon water. De opbrengst gaat ook in België naar het waterprogramma van het
Rode Kruis.
Het publiek zamelde in totaal meer dan 2 miljoen euro in. Minister van Buitenlandse Zaken Karel de Gucht verhoogde namens de federale regering het bedrag met 1 miljoen euro. Twee ministers schonken in naam van de Vlaamse regering ieder nog 150.000 euro.

L’eau l’eau

Het Franstalige deel van Zwitserland, bestaande uit twee miljoen inwoners, deed dit jaar voor het eerst mee. Daar werd 252.000 Zwitserse francs binnengehaald, ruim 150.000 euro.
Ook in Ierland, Zweden en Finland wordt overwogen de formule over te nemen.

Bronnen – Nos – 3Fm

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: