Eindelijk Duidelijkheid Over Wii Chess

19 12 2007


Met Wii Chess kunnen spelers eindeloos genieten van het beroemdste denkspel ter wereld. Of er nu tegen de computer of een vriend wordt gespeeld, voor winst of verlies is de speler volledig aangewezen op zijn brein en vermogen om vooruit te denken. Wii Chess is exclusief ontwikkeld voor Wii en is in Europa verkrijgbaar vanaf 18 januari 2008.Elke liefhebber van het klassieke schaken kan meteen van Wii Chess genieten, want er wordt volgens de traditionele regels
gespeeld. Dat betekent dat er wordt gespeeld op een bord van 8 x 8 velden, met aan elke kant 16 stukken. Om beurten worden deze stukken over het bord geschoven, totdat een speler de tegenstander schaakmat heeft gezet. In Wii Chess gaat het zoals bij elk schaakspel om het bedenken van de beste strategie voor de lange termijn. Hiervoor moeten beide spelers een goed begrip hebben van de bewegingen die de tegenstander kan maken, of er nu tegen de computer of tegen een vriend wordt gespeeld.
Wii Chess wordt ondersteund door een van de beste engines voor schaakcomputers die er is, zodat ervaren schaakspelers het kunnen opnemen tegen de ultieme tegenstander. Het spel kan op verschillende niveaus worden ingesteld, waardoor elke speler het kan opnemen tegen een waardige tegenstander. Het is ook mogelijk om partijen op te slaan in het geheugen van de computer, zodat de speler een partij nog eens zet voor zet kan terugkijken. Hierbij kan het spel vanaf een willekeurige zet weer worden opgepakt om ermee verder te spelen, bijvoorbeeld om een fout te herzien en alsnog te winnen! Natuurlijk kan ook tegen een menselijke tegenstander worden gespeeld, zowel tegen een vriend of gezinslid in de omgeving als iemand op afstand. Dat laatste gebeurt via de Nintendo Wi-Fi Connection. Met zoveel mogelijkheden heeft de speler altijd iemand om tegen te strijden!
In Wii Chess heeft de speler de mogelijkheid om het uiterlijk van het spel zelf te bepalen. Zo kunnen spelers wanneer ze maar willen het thema van hun stukken of achtergrond veranderen om een andere sfeer te creëren. Beginnende spelers kunnen desgewenst visuele aanwijzingen krijgen over mogelijke zetten. Het statusvenster toont diverse gegevens, zoals de naam van de speler, de geslagen stukken en een overzicht van de gemaakte zetten. De speler kan wanneer hij maar wil tijdens een partij op de B-knop drukken voor een uitgebreid menu met opties, bijvoorbeeld om instellingen te veranderen of het spel te eindigen.
Op 18 januari 2008 is de speler aan zet, want dan wordt Wii Chess in Europa gelanceerd. De verwachte verkoopprijs is ongeveer € 30.

Mijn mening: Nintendo, ga alsjeblieft door met échte games. Dit is gewoon simpelweg één minigame voor €30,-. Stop hem dan bij Wii Play en ga aan de bak aan de echte vette games, zoals Metroid Prime, Zelda, of Mario etc… En wie het dan toch durft aan te zien moet je hier klikken voor een Preview-Vid.

Bronnen – Nintendo

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: